Ameriške palačinke

Danes vam bom predstavila svoj najljubši recept za ameriške palačinke. Prve palačinke izvirajo iz časov stare Grčije, dandanes pa poznamo ogromno različic. Skoraj vsaka država ima svojo variacijo. Sama sem ameriške paračinke prvič pripravljala pred približno tremi leti in v tem času zamenjala kar nekaj receptov in končno sem našla takšnega, ki nikoli ne zataji.

Zahtevnost (1-3): 1
Čas priprave: max. 20 min
Iz spodaj navedenih sestavin dobite 4-6 majhnih ameriških palačink.

Najprej pripripravimo sestavine:

  • 135 g moke
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 2 žlici sladkorja
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 1 jajce
  • 2 žlici masla
  • 130 mL mleka

Sestavine

Pripravo mase začnemo s topljenjem masla. Sama ponavadi uporabim mikrovalovno pečico in v njej maslo topim cca. 30 sekund, lahko pa uporabite tudi kakšno toplo površino, štedilnik ipd.

Najprej pripravimo zmes mokrih sestavin. V manjšo posodo razbijemo jajce in ga temeljito razžvrkljamo. Nato v posodico dodamo stopljeno maslo in odmerjeno količino mleka. Sestavine dobro premešamo in postavimo na stran.

V večji posodi nato pripravimo zmes suhih sestavin in sicer zmešamo moko, pecilni prašek, sol in sladkor. Po želji lahko dodate tudi manj sladkorja ali pa uporabite rjavi sladkor.

Ko imamo pripravljeni obe zmesi previdno prelijemo mokre sestavine v suhe in dobro premešamo, tako da se znebimo vseh grudic in dobimo homogeno zmes.

Dodajanje sestavin

Pomembno je, da so mokre sestavine pred dodajanjem dobro premašane, saj je potem lažje dobiti homogeno maso.

Končna zmes

Končna masa izgleda nekako takole. Zmes je precej bolj gosta kot pri običajnih palačinkah.

Zmes je pripravljena in sedaj je čas za peko. Vzamemo ponev in jo v primeru, da se nam hrana pogosto prime na površino, malce namastimo v maslom ali oljem. Na zmernem ognju ponev segrejemo in z žlico zajamemo zmes ter jo v obliki približnega kroga razporedimo v velikosti željene palačinke.

V ponvi

Nasvet: palačinke naj ne bodo predebele, saj se bodo le tako spekle v celoti in te znotraj ne bo čakala surova masa.

Palačinko pečemo na eni strani dokler se na vrhu ne pojavijo mehurčki. Takrat palačinko obrnemo in na kratko popečemo še po drugi strani.

Palačinke

Niso najlepše, so pa zelo okusne 🙂

Osebno pečene palačinke rada naložim eno na drugo in jih nato serviram po 2-3, skupaj z bananami ali jagodami, na dneve ko pa ne pazim na svojo prehrano, pa si poleg privoščim kepico vanilijevega sladoleda.

Dober tek!

-EnthusiasticNerd

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s